Hajbetegségek

Modern kori hajbetegségeinkről

Ma már az emberek 90%-a a magáénak tudhat valamely haj és/vagy fejbőrbetegséget. A hajhullás, zsírosodás, korpásodás mindennapos, de sajnos egyre több az alopécia (hajritkulás, kopaszodás), seborrheas dermatitis (bőrgyuladással járó hámlás, főleg a hajkontúrokon, szemöldökben, orrtőnél), psoriazis (pikkelysömör), areális alopécia (foltos kopaszodás), a hajhagymákat sorvasztó keratinlerakódás.

A hajhullás, zsírosodás, korpásodás megfelelő fejbőr higiéniával megelőzhető lenne, ehhez  azonban más hajmosási kultúrát kell a magunkévá tennünk, amit az elmúlt évtizedek megváltozott életkörülményei megkövetelnek. A hagyományos módszerek már nem védik meg a hajunkat és fejbőrünket.

A pH érték megbomlása a kezdete a problémáknak ( a fejbőrünk savas: pH 5,5). Első jel a zsírosodás, így védekezik a fejbőr, és próbálja összeállítani a helyes pH-t. Második a pityriazis simplex (száraz korpa), amely esztétikátlanul hullik a vállunkra. A tünetek stresszelnek minket, így a vegetatív idegrendszerre ható okok miatt beindul a 3. fázis, először kisebb hajhullással, majd idővel egyre  gyengébb és ritkább lesz a hajkorona. Ok-okozat. A haj és fejbőrproblémák mindig tünetek, nem önálló betegségek (kivéve a gombás vagy fertőzéses bőr betegségeket).

Egészséges haj pedig csak egészséges fejbőrből nőhet. A városi élet felfokozottsága, szennyezettsége, magas elektromos előtere  olyan lerakódásokat eredményez amit sampon nem tisztíthat le, így egyre csak felhalmozódik (ami mikrokamerán keresztül rögtön hajmosás után is látható), gátolva az oxigén bejutását a tüszőkbe, egy idő után viszketést okozva , majd a hajszálak is egyre gyengébbé válnak. Telítődtünk, a szervezet pedig védekezik, elhagyja a legfeleslegesebb funkciókat (pl.haj) és más területekre összpontosít.

Globális problémáról van szó, mely ellen az új típusú fejbőrhigiéniával, megelőzéssel vagy személyre szabott kezeléssel  védekezhetünk. A fejbőrt kizárólag savas (pH. 5-5,5)samponnal mossuk, ami pár hét alatt helyreállítja a  helyes (savas) pH értéket. Ha esetleg már kialakult problémánk van, több típusban is elkészítették a hajunk jövő generációs gyógykezelését. Pl.: Stamino (őssejt) 5-Alfa (gátolja az agresszív dhp hormonok kialakulását), h.g. system (hajgenetikai növekedés gyorsító).  Mivel az emberek egyre kevesebbet mozognak, sportolnak, népbetegséggé vált a rossz vérkeringés, pedig a vér élteti a hajat és a fejbőrt. A paprikát (Capsaicint) tartalmazó készítményt a fejbőrünk viszont nagyon igényli, és azonnal „ felpezsdül” tőle, így küszöböljük a haj és fejbőrsorvadást.

(Részlet: Hosszú Orsolya: HAJ… meddig leszel még legfőbb díszünk?)

Lépj velünk kapcsolatba

Minden választ ismerünk, csak kérdezz bátran